onsdag 27 januari 2021

Poncho

Nu är de klara - mina två ponchos i öglemohair - och jag är riktigt nöjd med dem. Jag köpte både garnet och beskrivningen så detta är ingen egen design och får därför ingen tydlig beskrivning här.

Jag tänkte att garnet kanske skulle vara lite svårarbetat eftersom det är så buckligt. Men det var väldigt trevligt att jobba med. Det gick bra att varpa och dra på. Vävningen gick fort och lätt och monteringen var enkel. Och så var min garderob utökad med två varma, mjuka och snygga ponchos.


Men som vanligt kunde jag inte helt hålla mig till det föreslagna mönstret. Redan under vävningen funderade jag lite på en luva till den ena ponchon. När jag vävt de fyra tygstyckena som behövdes fanns det lite varp kvar och jag lyckades få ut tjugo centimeter till med det blå inslaget. Det är jag väldigt glad för, för den lilla biten räckte visserligen inte till någon luva, men väl till en krage. I ursprungsmönstret är det relativt vidlyftig urringning men jag ville gärna få upp den lite mer runt nacken. Jag klippte min lilla bit i två halvor som jag fållade och satte fast. Jag la dem omlott där fram och avslutade det hela med en knapp. Jag gillar verkligen den röda. Men den blå är faktiskt snäppet snyggare. Jag är mycket nöjd med resultatet, och riktigt stolt över min del av designen. 
Framsidan

Nacken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar