lördag 2 januari 2021

Ordningen återställd

Årets två första dagar har jag tillbringat mycket tid i min vävstuga. Det har resulterat i att de två nya vävarna är uppsatta och klara för vävning nu. Ingen av mina tre vävstolar behöver stå naken och frysa, så nu är det som det ska.

På min gamla vävstol ska det bli ponchos av öglemohair i tuskaft. Den stora vävstolen ståtar med löpare i bomull och lin som vävs på fyra skaft och sex trampor. Båda dessa vävar har jag köpt både material och mönster till, annars brukar jag ju använda av det garn jag redan har och utgå från något befintligt mönster som jag anpassar för att mina önskemål. Jag har vävt ett par centimeter på båda för att kolla så allt stämmer. Och det verkar det göra, förutom att jag slagit för hårt på löparen.

Och i den lilla vävstolen finns samma väv som de senaste åren, den med kypertvariation. Där har jag vävt tabletter, kuddar, en liten väska, en kasse och ett stolsskydd. Undrar vad det ska bli härnäst, än är det några meter varp kvar.

Året har alltså börjat bra ur ett väv-perspektiv. Och i övermorgon är det digitalt vävcafé på gång. Det ska bli kul.

Solvar och skedar svart öglemohair

Närbild på det blå inslaget av samma kvalité

Solvar och skedar merceriserad bomull till löpare

Första varianten påbörjad

Här syns att det är väv i alla tre stolarna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar