onsdag 20 januari 2021

Evighetsväven

Nu har jag klippt ner min "evighetsväv". Det har varit en fantastisk väv för jag har kunnat göra så vitt skilda saker på den bara genom att byta kvalité och tjocklek på inslaget. Vad ska jag sätta upp för att ersätta den väven?!

Ursprunget till väven är inspirerat från riksvävarnas "månadens väv" för juni 2010. Så solvning, trampuppknytning och trampordning kommer därifrån. Bredden bestämdes av de bordstabletter som jag började med. Kvalitén på varpen valdes ur det lager av garn jag hade och blev därför cottolin och en lite mörkare rand med lin. 

Men varför jag satte upp en så tät väv vet jag inte. Det var nog mest en chansning. Och det har ju bevisligen funkat bra eftersom jag gladeligen vävt så mycket på den. Det är två trådar i både solv och rör, och skeden jag använt är en 60-sked. 

Jag undrar om det kanske var 20 meter varp jag satte upp. Jag är inte säker, men den har i alla fall räckt till mycket:

  • många tabletter i olika färgkombinationer
  • den vackra kudden på temat "dynor och skärvor"
  • två julkuddar med tomte på
  • en liten väska och en stor kasse
  • ett stolsskydd
  • ett möbeltyg
  • ett tyg som jag hoppas kunna sy ett plagg av, en kjol eller jacka
Inslaget har varit cottolin, lintow, mattullgarn, entrådigt ullgarn och så inplock och ryaknutar av tvåtrådigt ullgarn och av obehandlade lockar av fårull.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar