onsdag 13 januari 2021

Samma men olika

Jag fortsätter med min lovikka-liknande vävning men nu i en annan kvalité. Jag använder entrådigt ullgarn, sånt som man har till gubbatäcken, men jag har dubbelt inslag för att det ska passa bättre med trådtätheten i varpen. Jag hoppas den färdiga väven ska kunna användas att sy kläder av men det vet jag inte förrän jag tagit den ur vävstolen och tvättat den. 

Eftersom jag tar av de garner jag råkar ha blev det andra färger än i den grova ullen. Oblekt måste det vara i de tre inslagen mellan varje rand, men resten av färgerna är nya och det blir ett helt annat intryck. Först gillade jag det inte utan saknade den dova, lågmälda tonen i den förra väven. Men nu har jag blivit mer sams med de lite starkare färgerna. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar