torsdag 7 januari 2021

Lovikka?

Det finns fortfarande några meter kvar på min "evighetsvarp" som jag vävt allt möjligt på. Idén till den är hämtad från Månadens väv juni 2010 på Riksvävarnas sida. Jag har inga speciella planer på vad jag ska göra av den härnäst men jag öppnade programmet WeavePoint och började experimentera med trampordning och färg på inslag. Det blev en randig variant som kändes kul att testa. 

Vilket material skulle jag använda då? Bara för att jag läst helt kort något om halvylle tänkte jag att jag skulle prova med ull. I mitt lager fanns en liten påse med små nystan i flera olika färger som kunde funka ihop. Så jag vevade på garn på några skyttlar och började väva. Det som växte fram fick mig att associera till Lovikka-vantar. 

Jag tycker det blir ett trevligt utseende på väven. Men vad den ska användas till har jag ingen aning om ännu, det kanske visar sig.Planeringen i vävprogrammet
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar