söndag 19 juli 2020

Rabarberland

Idag blev det äntligen av att jag gjorde ett rabarberland, som jag tänkt på sen början av sommaren. Jag gjorde den enligt samma idé som vi gjorde grönsakslandet - med takpannor som kant mot gräset. Ett par små rabarberplantor har stått där ett tag, men de har inte haft det lätt för de har bara haft små högar av jord och vattnet har runnit bort från dem. Nu har de fått mycket mer jord, och dessutom ganska plant runtomkring. Den rabarberplanta som tagit sig och vuxit duktigt i jordhögen på baksidan flyttade vi också. En solig dag mitt i sommaren var nog inte bästa tillfället, men nu måste det ske för jordhögen har krympt betänkligt allteftersom Jonas har hämtat jord och fyllt ut runt växthuset. 

Nöjd med mig själv att jag fixat det. Men när jag tittade ut genom köksfönstret på kvällen måste jag skratta. Det ser ut som att jag byggt en skeppssättning av takpannor! Helt knasigt. Jag får väl hoppas rabarbern växer sig stor och döljer en del av kanten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar