torsdag 2 juli 2020

Odlingspyssel

Idag blev det inga stora projekt. Men en massa saker blev gjorda i trädgården. 
Jag vattnade, tjuvade och band upp i växthuset - det är trevligt pyssel men det tar sin tid minsann. 
Jag rensade ogräs i grönsakslandet - nej, jag tycker inte det är meditativt att rensa ogräs, som en del andra. Det är bara ett nödvändigt ont. Jorden vi använde är uppenbarligen full av frön och jag törs inte täckodla eftersom vi har så mycket sniglar och grönsakerna är små och ömtåliga ännu. 
Jag "kupade" potatisplantorna med halm. De blommar så fint nu, och det går att börja skörda så smått. 
De tio små blåbärsplantorna fick äntligen större krukor och mer jord. Jag tog många sticklingar innan vi lämnade trädgården i Madesjö och dem har jag gullat med, med groningsfrämjande medel och spray, torvbriketter och ett minidrivhus med värme och fukt. Ungefär hälften utvecklade rötter och fick nya krukor i vintras. Nu finns det tio kvar och de hoppas jag ska klara sig.

Jonas har rensat golvbrunnar som det var mer eller mindre stopp i. Han har fixat pump och slang så att en del regnvatten nu flyttats till en tunna närmare växthuset. Han har räddat en ekoxe och lagat en röjsåg och slipat en lie och en del annat.

Dessutom har vi vilat i solen, njutit av dagen och semestern, fikat och ätit gott. Semester hemma är bra grejer det!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar