måndag 13 juli 2020

Tömt

Vi har ägnat oss åt att tömma på sistone.

Snickarverkstaden som förra ägaren lämnade orörd har varit en hemsk röra av massor av grejer; verktyg, pryttlar, bråte, krukor, lyktor, redskap, ett stort skåp, sladdar, hyvelbänk. En del bra-att-ha och en del som bara var skräp. Nu har ALLT lyfts ut därifrån, det är sopat och hyllorna är fastsatta. Jonas har organiserat om helt. Nu är det en redskapsbod där var sak har sin plats. 

På vinden över garaget staplade vi alla tomkartonger allt eftersom vi packade upp, där fanns också några lådor med sånt som vi inte vet var vi ska göra av. Nu är allt det borta. Kvar finns en del gamla häftiga grejor i hörnen. Nu kan vi städa och bära in lite möbler så att det går att äta/fika och umgås där på corona-säkert avstånd om vi inte kan vara ute. Det är en luftig och härlig lokal som jag ser fram emot att kunna använda.

Alla förpackningar och allmänt "släng" som blivit under våra månader på gården har vi hävt in i "soprummet". Nu är det helt tömt och all bråte är körd till återvinningscentralen som är en av de bästa inrättningarna som finns. Allt tas om hand där. Och jag känner mig lättad och befriad när jag åker därifrån efter att ha gjort mig av med sånt jag inte längre behöver.

Vi har hyrt ett förråd i stan i ett par år. Det har varit jättebra. Där har både våra och ungdomarnas saker lagrats. Nu är det nästan tomt. Alla våra saker är borta därifrån nu. Somligt måste rensas igenom en gång till och antingen användas eller avyttras, men det gör vi inte just nu.

Nu är vi så grymt nöjda med vilken skillnad vi åstadkommit. Bitvis tungt och slitigt, men efter en natts sömn är vi säkert återhämtade och redo för nya projekt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar