Grundrecept på surdegsbröd
1¼ dl surdegsgrund6 dl ljummet vatten
1,5 l mjöl, gärna blandning av lite olika
1 msk salt
Blanda ihop allt och låt stå till nästa dag. Baka ut till två limpor, eller flera små bröd. Låt jäsa en timme.
Pensla och grädda i 250 grader, med en kopp vatten i ugnen, 15 minuter. Sänk värmen till 200, ta ut vattnet och släpp ut en del av fukten. Grädda ytterligare 15 minuter.
Ursprung: www.kungsornen.se
Grillat revbensspjäll på vildsvin
Koka köttet i saltat vatten kryddat med lagerblad och pepparkorn.
Lägg i en marinad av
Tomatpuré, rödvin, honung och soja, kryddat med chili, ingefära, vitlök, salt och svartpeppar.
Mot slutet av grillningen penslar du på en glace av lika delar brunt socker, soja, honung och ketchup, och så lite vitlök och ingefära
Ursprung: recept.viltmat.nu
Fruktremmar
Koka 6 dl bär eller frukt i en kvart. Mixa och häll/pressa sedan genom en finmaskig sil. Blanda purén med 3 msk honung eller sirap. Häll ut på (oljat) bakplåtspapper på en plåt. Torka i ugnen i 60 grader tills de är sega men inte kladdiga (kan ta 4-8 timmar). Pudra med en blandning av florsocker och potatismjöl. Dra loss massan och klipp i remsor, 2-3 cm breda. Rulla ihop.
Ursprung: https://mittkok.expressen.se/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar