onsdag 22 juli 2020

Klart för leverans

Nu är ylletygen klara att skickas till mina ungdomar. Det har jag sett fram emot länge, och jag hoppas de ska sy något snyggt lajv-ytterplagg av det. 

Men samtidigt känns det nästan lite vemodigt att göra mig av med tygen, jag har jobbat med dem så länge nu. I början av april räknade jag på hur mycket garnet skulle räcka till, planerade väven - både färger, täthet, uppbindning och trampordning. Sen varpade jag och satte upp väven. Sen har jag vävt och vävt i ett par månader. När jag klippt ner väven och delat upp den var det dags att efterbehandla tyget. Jag stampade det med varmt såpvatten i badkaret. Lite filtade det ihop sig, men inte så mycket som jag egentligen velat. 

Nu är det alltså klart. Tygerna är fint hopvikta och nerpackade tillsammans med ett kort där jag skrivit lite om det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar