torsdag 21 maj 2020

Vi har ett växthus!


Jo det är sant. Idag gick det från att vara ett naket aluminiumskelett till att vara ett helt och färdigt växthus.

Vi har jobbat tillsammans med att sätta i alla rutor större delen av dagen. Och det har gått bra. Vi har varit noga med att ta pauser, att äta, dricka kaffe och fylla på vätskenivån. Vädret var det bästa för denna aktivitet: varmt och skönt, soligt och väldigt svag vind.


Byggbeskrivningen till detta #grohus har varit väldigt bra när det gällde hela aluminiumkonstruktionen. Men när det gäller att lägga på ytskiktet - i vårt fall kanalplast - så har det varit en del information som saknats och vi har fått gissa eller klura ut en del själva. Faktum är att jag faktiskt var tvungen att kontakta företaget för att få ett par saker klargjorda.

Vi sa att vi glasade växthuset. Men heter det verkligen så när rutorna är av kanalplast?! Vi kanske "plastade" växthuset. Men det låter som att vi packade in det i gladpack typ 😄

En av oss var på utsidan, satte dit fästen för rutorna och trädde in skruv. Den andra på insidan med mutter och skruvdragare, och emellanåt andra detaljer också. Jobbigast var att lägga taket, för då nådde jag bara om jag stod på tå överst på stora trappstegen och sträckte mig. Långsidorna gick enklare, och gavlarna gick som en dans. Om det var för att det blev lättare och smidigare, eller om det var för att vi blev mer vana och rutinerade - det får vi aldrig svar på.

Men nu står det där och blänker i solskenet. 27 kvadratmeter växthus. Vilken glädje!!
En annan glädje är att Jamma kom hem idag. Två dagar har hon varit borta och vi har saknat henne och oroat oss för att något hänt. Men hon hade bara varit på äventyr någonstans. Tydligen ganska tröttande för hon har sovit nästan hela dagen. Nu är ordningen återställd - två mjuka, mysiga katter på gården.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar