tisdag 19 maj 2020

Muren

"It´s a wall. Get over it"
Så stod det i min bordskalender häromdagen. Jag stavade på det ett par timmar ikväll. Och till slut kunde jag släppa det, lämna muren bakom mig. Den blev nämligen klar.

Delar av den putsade jag innan vi monterade profilerna för växthuset, men det mesta av utsidan var kvar. Häromdagen gav jag mig på det, men efter en stund kom en störtskur så jag fick avbryta. Den sidan som regnet slagit mot var väldigt "ruffig" eftersom en hel del av bruket sköljts bort.

Ikväll tänkte jag det skulle bli klart. Putsade först den delen som inte blev gjord häromdagen och gav mig sen på den fuktskadade delen för att ytan skulle bli likadan. Det gick inte bra. Jag hade visserligen borstat bort allt löst och gjort mitt bruk lite lösare. Men den ytan sög som en svamp och det skulle dels gå åt massor av bruk och dels blev ytan ändå inte som den skulle. Fram med vattenslagen och blötte ner muren rejält. Sen gick det att putsa. Jag är inte säker på att den kommer att se exakt likadan ut på den sträcka som fått två lager puts jämfört med den som bara putsats en gång. Men jag har gott hopp om att det blir tillräckligt bra. Och det troliga är att det förr eller senare kommer att hamna plantor och prylar längs muren så att den blir delvis dold så då spelar det ju ändå ingen roll.Jag kan meddela att alla förberedelser är klara: kanalerna i rutorna är tejpade, gummilister finns överallt där det ska, dörrarna och de öppningsbara fönstren är klara. Jonas har till och med fyllt på med jord och gödsel i markbäddarna. Så fort vi är lediga tillsammans ska vi "glasa" och sen ska både tomater och fikabord flyttas in. (Gången och fikaplatsen är inte stensatta än)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar