onsdag 20 maj 2020

Äppelblom och äventyr

Stora, vita kronblad dalar som snö genom luften och gör marken prickig där de landar bland gräs, nässlor och humleblomster. Det stora äppelträdet som varit vitt av blommor i tre veckor börjar nu att minska i intensitet. Men ett av de andra äppelträden tar tydligen över stafettpinnen och ser till att lysa upp vår baksida.

Jag skulle gå in i hönsgården för att hämta ett ägg som låg där. Tog med mig en burk och spred ut lite majs på marken, plockade upp ägget, öppnade dörren till dasset och hittade ett ägg till. Knasiga höns som dräller sina ägg lite var som helst.

På väg tillbaka med två ägg i handen, en liten glasburk och kabinhaken som låser dörren. Då anfaller tuppen! Jag sopar till honom men han går på igen. Då snubblar jag och går helt omkull. Tuppen tror att han har överläge och attackerar igen. Jag reser mig och drar omkull honom. (Lite hårdhänt, men hur mycket tål en tupp?)

Under tumultet har en höna smitit ut genom dörren på glänt. Hon låter sig inte fångas, men vill tillbaka in till de andra så med dörren öppen kan jag mota in henne igen.

Går upprört och irriterat därifrån med två skadade ägg, smutsiga kläder och en skrubbad armbåge.

Det är farligt på landet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar