söndag 17 maj 2020

Trädgårdshelg

Vi var hos mina föräldrar ett par tre timmar igår. Främst för att träffas och prata, men också för att fika samt att hjälpa till med ett par stora buskar som behövde begränsas och föryngras.

Idag kom äntligen sättlöken i jorden här hemma. Men jag tror att det är för lite. Vi använder ofta lök i matlagningen och det vore kul att bli självförsörjande på det. Jag satte också en del av alla våra dahliaknölar och så rensade jag ogräs.

Lite synd bara att det var så hiskeligt blåsigt hela helgen. Det går väl an så länge en jobbar och håller sig varm, men att fika ute (som vi ju gjorde i Mönsterås) är inte enbart skönt.

Det var för väl att vi inte skulle "glasa" växthuset i den här blåsten! Däremot har vi gjort förberedelser för att kunna vara effektiva när vi väl ska göra det. Alla rutorna av kanalplast skulle tejpas på kortsidorna för att stänga till kanalerna och inte få in skräp. Det har tagit många timmar i anspråk. Och att sätta fast alla gummilister på aluminiumprofilerna där de annars skaver mot rutorna har också tagit många timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar