tisdag 26 maj 2020

Gårdskatterna

Inte trodde jag att jag kunde bli så förtjust i katter! Och Jonas är minst lika svag för dem.💖

De här två fluffisarna är verkligen ett tillskott på gården. Självständiga och går och kommer som de vill. Utekatter som bor i sadelkammaren. Duktiga musjägare som blivit sams med grannkatten "Pipen". Men samtidigt väldigt sociala och finns nästan alltid i närheten där vi är. Njutare som sover på verandan, rullar sig där marken är inbjudande, vill gärna bli klappade och kliade. Två systrar som bråkar ibland, men oftast trivs i varandras sällskap. De kan smyga och anfalla varann på låtsas - men då har den andre ofta redan koll på vad som ska hända. De gillar att sova nära intill varann.

Jamma, den grå, som jamar högljutt. Hon kastar sig på rygg framför ens fötter och "kräver" att bli kliad på magen. Hon älskar mat och är lite smårund. Hon kan njuta i alla lägen och sova i alla ställningar. Hon håller sig mest hemma men när hon ger sig iväg så kan det ta ett par dagar innan hon är tillbaka.

Busan, den svarta, som är busig och lekfull. Hon är en mästare på att balansera, att hitta nya gömställen, att klättra högt och att prova alla lådor som finns. Hon vill bli klappad, men bara en stund. Hon hör hemma här men måste inte vara här hela tiden - det finns ju så mycket att upptäcka och prova.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar