onsdag 13 maj 2020

Kvällspromenad

Här kommer återigen ett gäng bilder från "här hemma". Det kanske är tjatigt, men jag kan inte låta bli. Jag förundras varje dag över hur vackert det är i naturen som vi har inpå knuten. Och det där ordspråket "Vad hjärtat är fullt av, det talar munnen" stämmer verkligen även om det just nu inte är munnen utan bloggen.

Igårkväll var det ruskigt kallt för att vara mitten av maj, nästan vinterkallt. Jag vågade inte chansa med tomatplantorna utan kånkade in allihopa och har nu en hyfsat svårhanterlig skog i köket (eller "djungel" enligt Jonas). Det ska bli lika kallt inatt. Men när jag kom hem i kvällningen var det inte alls så kyligt. Det var helt stilla och den lågt stående solen fick stråla utan att gömmas bakom moln. Jag gick en sväng. Våren är ljuvlig, med allt det "nygröna" och den ena sortens blommor efter den andra som slår ut.

Idag förundrades jag särskilt över hur våra lindar spränger sin röda (på ena sidan) "tumvante" och vecklar ut sina ljusgröna, hjärtformade blad. Både syren och liljekonvalj blommar nu. De dofterna är sinnebilden av vår! Sista bilderna är vildapelblom i motljus respektive medljus.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar