söndag 31 maj 2020

Mors dag och pingstdagen

I fredags var både syrran och jag hemma hos föräldrarna och firade vår fina mor. Vi var utomhus och höll avstånd enligt rekommendation nu, under pandemin. Jonas var också med, och två av mina syskonbarn så det var "ursprungsfamiljen med dekorationer" som träffades på detta sätt. Jätteglad att det blev av, det var så länge sen som jag var med min syster. 

I morse när Jonas hissat flaggan la han armen om mig och sa att han flaggade för mig och Helga. Det är ju pingstdagen idag och han syftade på en text, en betraktelse inför pingst som vi båda tycker är jättebra. Citerar den här, hämtad från https://blogg.svenskakyrkan.se/tankarinforhelgen skrivet att Kjell Dellert
Helga på firman Gud & Son 
Två av delägarna i familjeföretaget Gud & Son konfererade. Fadern hade sedan länge insett att Sonen, hur gärna han än ville, inte skulle kunna fortsätta att sköta markservicen särskilt mycket längre. 
Han behövdes på huvudkontoret hos Fadern, där verksamheten planerades. Som det varit, med Sonen placerad på en begränsad geografisk plats, fick bara en bråkdel av de som behövde hans omsorger del av dem. Med Sonen på huvudkontoret däremot, i rummet till höger om Fadern, skulle firmans överblick över allt som pågick bli avsevärt större. 
Men människorna behövde närvaro, inte bara huvudkontor. En alldeles särskild kompetens krävdes, en kraft, en hjälpande hand, som kunde förenkla kontakten och se till att alla fick det som var bäst för dem. Någon som kunde hjälpa folk att upptäcka firman Gud & Son. En kraft som funnits i företaget från början, en tyst delägare, som varit lite av en doldis, skulle plockas fram. Nu var det dags att träda fram i rampljuset. 
Sagt och gjort. Hjälparen, Helga Ande, fick ta ett steg framåt. Kontorets friska fläkt och exekutiva kraft. Nu skulle Hjälparen, tillsammans med Fadern och Sonen, kunna se till att alla, överallt, fick personlig service. Överallt där det fanns behov av Gud & Sons tjänster skulle Helga Ande finnas tillgänglig. Och Helga Ande skulle också kunna hjälpa folk som aldrig hade hört talas om firman att upptäcka den. De storverk Fadern och Sonen utförde var magnifika, och någon måste berätta om det för folket. 
Helga Ande fick sin nya tjänst lagom till pingsthelgen. Inget ändrades vad gäller Fadern och Sonen, de kunde fortfarande kontaktas som innan. Men firman har fått ny energi, ny kommunikation. 
Nu far Helga Ande som en skottspole över världen och tycks vara överallt samtidigt. I den allra minsta koja likaväl som i det ståtligaste kejsarpalatset. I världens alla hörn började folk genom Helga Ande höra talas om Gud & Son, överallt kunde folk berätta om sina möten med företaget. 
Något som var väldigt tydligt var att folk kände att företaget brydde sig om dem, de kände sig sedda. Och fattas bara annat. Med Fadern och Sonen på huvudkontoret, ständigt övervakande allt som sker, och med Helga Ande pilande från plats till plats, alltid med ett gott ord till dem hon mötte. Med en sådan organisation kunde alla nås av Gud & Son.
Vi åkte in till Kalmar för att träffa ena sonen över en kopp kaffe. Och sen hade jag ett långt telefonsamtal med ett annat av mina barn. Alla tre är ena riktiga juveler och jag är så himla stolt över dem!

Vi har handlat en del idag, kanske för att det är mors dag unnade vi oss en magnolia, en liten vinstock, några smultronplantor och en ny brevlåda. På kvällen flyttade sex nya hönor in i hönshuset, och tuppen "flyttade" ut.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar