lördag 30 maj 2020

Vårbruk

Denna vår har vi lagt massor av tid på att bygga växthus. Därför finns det mycket annat som vi inte hunnit med.  Fortfarande är växthuset inte klart. Det ska läggas stenplattor på mittgången och fikaplatsen. Och det måste snyggas till på marken utanför. Men nu har vi kommit så långt med växthuset att vi kan pausa det lite och ägna oss åt annat.

Grönsakslandet fick uppmärksamhet idag. Först gjorde jag en lista (oväntat va?!) över alla grönsaker som ska sås och planteras. Inser det omöjliga i att ge alla det utrymme de behöver, så jag får göra som vanligt: odla trängre än man ska och hoppas att plantorna nöjer sig med den plats de får. Idag stoppade jag äntligen lite frön i jorden. Somligt borde såtts för länge sen, men så här blev det alltså i år.

Jonas har krupit runt hela gräsmattan på framsidan och lagt ut tråden som begränsar robotklipparen. Sen kunde "Stenis" ta sin premiärtur här i Bällsjö. Visserligen är det förvånansvärt kul att köra åkgräsklippare, men det ska bli skönt att framsidan hålls fin och nyklippt hela tiden.

En mindre munter aktivitet som också startar på våren är att gå på snigeljakt. Även detta tog sin början idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar