tisdag 20 september 2022

Snart frisk

Dag efter dag funderar jag på om jag är frisk nog för att jobba. Men jag är fortfarande ganska kraftlös, har en jobbig hosta och kan inte somna på kvällarna. Så dag efter dag bedömer jag att det är klokast att ta det lugnt och ha nära till vila. Jag har det bra och gör trevliga saker här hemma - tittar på hönsen, klappar katter och hålls i vävstugan. 

Jag har börjat på ett nytt badlakan som kommer att gå i en varm rödbrun färg, och med ett par grå ränder i kanterna.
I vävstolen med mattvarp (där jag vävde draperi) låter jag slutet av varpen bli en matta i omtrampad kypert. Inslaget blir breda, lugna fält, så att vävsättet och den flerfärgade varpen får uppmärksamheten. Jag är inte så van att komponera mattor, så jag kan bara hoppas att den blir bra. 
Och beklädnadstyget har jag nu skedat om och knutit fram igen. Det blev ju inte bra med solfjädersvävskeden så jag har bytt till 60-skeden som funkade fint till tyget som blev en blårutig klänning. Nu funderar jag på vilken färg jag ska välja till inslag. Vitt-i-vitt skulle kunna bli stiligt. Men en ljust gul känns också lite intressant. Eller en poppigt röd-och-vit-rutig kan vara kul. Dessa val!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar