Idag har jag skördat massor och känner mig så där väldigt rik. Bänken i köket är alldeles full av färska grönsaker. På spisen står syltgrytan(!) och puttrar med stora rödbetor. Till lunch åt vi en liten del av den stora satsen kålpudding som jag gjorde.
Kålpudding:
1,25 kg savoykål strimlas och fräses (lite i taget) i rapsolja på hög värme och ständig omrörning.
Blanda ner 4 msk sirap, 2 tsk salt och 4 krm svartpeppar.
1 kg viltfärs blandas med 2 grovrivna gula lökar, 2 ägg, 4 msk soja, 2 dl grädde, 2 msk sirap, 1 tsk salt och 2 krm vitpeppar.
Lägg hälften av kålen i en smord stor form eller liten plåt. Bred över färsröran och täck med resterande kål. Grädda mitt i ugnen i 200 g drygt 40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar