onsdag 19 augusti 2020

Tusen knutar

I våras vävde jag badlakan. En kort väv för att testa hur det blev. Eftersom jag gillade resultatet bestämde jag mig för att göra det igen. När jag klippte ner väven lämnade jag effsingarna kvar i vävstolen, både genom solv och sked. Nu när en ny väv dragits på ska jag knyta ihop de nya varptrådarna med de gamla och på så sätt slippa både solva och skeda. Förhoppningsvis kommer det att gå snabbare och lättare. Vi får väl se. Det är runt tusen trådar i varpen så jag ska knyta tusen knutar.

Tyvärr hinner jag inte med vävstugan så ofta just nu. Att skörda och ta tillvara det jag skördat tar mycket av kvällarnas tid. Och så vill jag ju ut och jaga ibland också. Nåja. Väven väntar på mig. Och plötsligt en dag prioriterar jag att knyta mina knutar.

Här är den nya varpen pådragen. Effsingarna anas borta vid solvenDe första knutarna gjorda. Många återstår

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar