måndag 10 augusti 2020

Förebygga

Jag hade en plan för vad jag ville göra efter jobbet, men av det blev det inget. Annat kallade på uppmärksamhet avsevärt mer akut. 

Vattenautomaten hos hönsen har läckt ut en hel massa vatten så golvet i hönshuset är alldeles blött. Jag antar att det är "handhavandefel" som gör att den läcker ibland dvs att jag orsakat det genom att inte ha skruvat åt locket tillräckligt hårt eller så. 
Fukt i kombination med värme ger goda förutsättningar för kvalster och annat otyg som kan invadera höns och deras boplats. Så det kändes bråttom att få bort allt det blöta. 
Sex eller sju fulla skottkärror med spån öste jag upp och körde iväg (använde det mesta för täckodling men en del hamnade i en komposthög som vi har). OSB-skivorna som täckt golvet släpade jag ut och ställde luftigt för att torka i stallgången, och byggplasten som vi haft mellan skivorna och betonggolvet var också blöta och måste bort. 

Efter en stunds vila och lite kallt att dricka var det dags för nästa åtgärd. Under helgen rasade ett par tre av mina stora tomatplantor ner eftersom repet de är upphängda med gått av. Helt osannolikt att inga plantor brutits av och knappt ens några tomater fallit. Men för att det inte skulle hända fler olyckor kompletterade jag många av plantorna med extra snöre. Jag höll på en stund, men lämnade ca en tredjedel till imorgon och hoppas deras snören håller nåt dygn till. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar