tisdag 18 augusti 2020

I förtid

 Att saker kan bli försenade är ju inte så ovanligt. Men att leverans och hantverkare dyker upp nästan en vecka innan avtalad tid är väl inte det vanligaste. 

På måndag nästa vecka (idag är det tisdag) var det sagt att de skulle komma och montera solceller på garagetaket. Döm om min förvåning när det knackade på dörren tidigt på förmiddagen och materialet skulle levereras. 

De hade backat upp lastbilen och frågade om de kunde ställa det bakom den. Först tyckte jag de kunde flytta det närmare staketet och längre ner på gårdsplanen, men sen sa jag att bara det går att få ut bilen kan se ställa den där det passar dem. 

Jag blev inte helt imponerad när de satte den stora pallen precis framför entrén upp till huset, och så nära garageportarna att det skulle krävas en del trixande att få ut bilen. Nåja, det fick väl vara så. Jag får väl sätta en rosett uppepå och hävda att det är ett paket på födelsedagen.

Nån timme senare knackade det igen. Då kom de som skulle montera. Jag frågade när de skulle vara färdiga och "på torsdag" var svaret. 

Just igår röjde och organiserade Jonas i lillstugan för att hantverkarna ska kunna använda toa och kök där. Vilken tajming! 

Vi har bokat med en annan elektriker nästa vecka för att få en del grejer fixade, sånt som spelar roll för elen till/från solcellerna. Det får väl ordna sig på nåt sätt.

Nu är det på gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar