tisdag 4 augusti 2020

Starka färger och finstämda nyanser

Just nu sätter jag upp två nya vävar och de är helt olika både gällande kvalité, teknik och färg. Det är en glädje att det finns så många variationer i livet (och inom vävningen).

Den ena väven ska bli färgglada badlakan i cottolin. Den har sex starka färgpartier i varpen, lite som regnbågen. Inslagen kommer att variera beroende på vem som ska få badlakanet, så de kommer att bli ganska olika misstänker jag. 

När jag planerade väven använde jag färgpennor. Men inte för att måla med, utan för att prova olika kombinationer bara genom att lägga pennorna på olika sätt. Här är bild på min plan, och på varptrådarna.Den andra väven blir i växtfärgat ullgarn där flera av nyanserna har samma ursprung, nämligen hundloka så det blir en väldigt lågmäld färgsättning. Utgångspunkten är de garner som fanns kvar att tillgå så här har jag inte påverkat så mycket - bara i vilken ordning färgerna ska vara. Det ska bli tre stycken likadana trekantiga sjalar i gåsögon. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar