tisdag 4 september 2018

Kusinträff

Vi är 14 kusiner på min mammas sida och häromdagen träffades nio av oss, tillsammans med respektive och några barn och barnbarn. Det är en rikedom med kusiner tycker jag. Det är människor som följer en hela livet, bara ett litet steg längre bort än syskon. En del av kusinerna var mina idoler när jag var liten och har ganska mycket påverkat vem jag blivit.

Dagen innehöll mat, prat, skratt, promenad, lite lekar, besök på gården vi härstammar från och så ännu mera mat. Återseendets glädje är en av de bästa sortens glädje.

Först fika i vacker miljö
 Sen promenerade vi till Uva Klöva, som är en ravin från istiden. 
I Höneström var det vackert och där fanns utrymme för både mat och lek och en del annat.

Sen åkte vi till Gillbonderyd. Byn där våra föräldrar växte upp och varifrån vi har många minnen från alla besök hos mormor och morfar (eller farmor och farfar, beroende på vems barn en är). Gott att se att gården lever igen.

Tack till dem som arrangerade och planerade. Tack till alla som var med och delade gemenskapen. Nästa gång hoppas vi träffa även de som saknades nu. Jag är så glad att jag har er allihop även om vi inte träffas så ofta. Kram på er, mina fina kusiner.

1 kommentar:

  1. Hej, av en slump såg jag ditt inlägg. Min mor föddes i det stora röda huset i Höneström vid dammen.

    SvaraRadera