onsdag 12 september 2018

Liten men naggande god

Förra året planterade vi ett rosablommande persikoträd. Det fick en tuff start med en lång kall vinter, men blommade och satte en hel del små kart på våren. Och sen blev sommaren varm och peppartorr. Vi har visserligen vattnat trädet, men antagligen inte tillräckligt. De flesta av karten har fallit av. Bara några stycken har suttit kvar. Jag har tittat och klämt på dem ibland - pyttesmå och knallhårda. Jag gav upp hoppet om persikor den här säsongen. 

Men på sistone har de små frukterna börjat ändra färg och rodna alltmer. Häromdagen hade en av dem fallit till marken och när jag kände på de andra satt tre till väldigt löst. Så jag plockade dem och tog in dem. 
Maken till små persikor har jag aldrig sett! 
Men knappast heller smakat maken till goda!

Ytterligare en sorts trädgårdsgodis alltså. Jag känner mig så rik tack vare allt som vi kan skörda i trädgården. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar