fredag 16 mars 2018

Dukväv del 6: Klart

En fördel med att jag varit så förkyld så länge och sjukskriven från jobbet är ändå att jag haft tid att väva i den mån jag har orkat. Så nu är den första dukväven nerklippt och klar.
Jag hade några vävfel på det lagret som jag inte kunde se medan jag vävde. Skytteln hade hoppat några trådar på några ställen. Jag lät det avgöra vad som skulle bli avigsidan på duken. Och så måste jag ha det i åtanke när jag väver nästa duk, så jag är lite noggrannare.


Efter tvätt såg mitten ut så här, alltså där duken var dubbelvikt under vävningen. Visst är det inte exakt som de släta delarna, men bra nog. Himla kul att det inte bara funkar utan också blir fint att väva dubbelbrett.


Ja, jag fållar på maskin. För hand är alldeles för tråkigt och tidsödande. Jag skulle aldrig få det att bli av om jag behövde göra det för hand. Dessutom har min symaskin en inställning som gör att man kan fålla så att det inte syns på framsidan.


Duken på sin rätta plats. Den är lagom när vi har en skiva ilagd i bordet, vilket är den storlek bordet oftast har hos oss. Till min glädje passade färgerna nästan bättre än jag kunnat ana, de stämmer både med bordet och stolarna, med mattan och med lampan som hänger över.


Vi invigde den med födelsedagsfika.


Övriga inlägg om denna väv:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar