tisdag 6 mars 2018

Rivstart

Sjuk hemma brukar bestå av långa morgnar och långsamma förmiddagar för att kanske orka ta tag i något litet frampå dan. Igårkväll kunde jag inte somna och inatt har jag vaknat av hostan och gått upp ett par gånger så jag skulle gärna sovit lite extra länge under morgontimmarna.

Men väckarklockan ringde vid åtta för jag skulle ringa hälsocentralen och be om en tid - jag behöver verkligen hostmedicin. Och så ringde jag den andra hälsocentralen för att boka om dotterns planerade återbesök där. Min hälsocentral skulle ringa tillbaka redan 8.20, och den andra 9.15 och jag såg fram emot att sova en halvtimme mellan dessa samtal.

Men oj: Min hälsocentral frågade om jag kunde komma redan kl 9. Jag bedömde att det skulle kunna funka och tackade ja. Upp ur sängen, tvätta av sig och hoppa i kläder. Sen gav jag hunden mat så hon inte skulle behöva spy för att hon var för hungrig. Men just idag var fröken hund inte intresserad av mat. Nåja. Jag tog min vanliga morgon-laddning av mediciner och kosttilskott och var redo att ge mig av. Men just då kom hunden på att hon kanske ville ha frukost ändå, och att hon ville äta den långsamt. Okey, vi hinner nog ändå, jag väntar.

Äntligen kom vi ut och ner till den snöiga bilen. Men tack och lov var inget fruset, det räckte med att borsta av blötsnö och det tog inte många minuter. På knöliga, sliriga gator tog vi oss ner till hälsocentralen. Men där fanns ingen parkeringsplats någonstans. Bilar som parkerats på tvären och bilar som satt fast i snösörjan. Hittade en plats ett par kvarter ifrån men kom faktiskt bara ett par minuter sent till hälsocentralen.

Anmälde mig, men det fanns ingen läkartid bokad. Åh nej! Då kände jag hur trött jag var, och hur mycket jag saknade bränslet som frukosten skulle ha gett mig.
Ganska snart visade det sig att jag var bokad till en distriktssköterska och jag fick komma in direkt. Några prover och lite samtal kring hälsoläget. Sen gick hon till en läkare som skrev ut hostmedicin. Tack, det var precis det jag ville ha.

Under tiden hade de självklart ringt från den andra hälsocentralen, men eftersom de ligger vägg i vägg gick jag in där för att ändra tiden direkt. Tog en nummerlapp och såg mig om i väntrummet. Oj, så många som ville träffa läkare idag. När det blev min tur gick det enkelt att boka om.

Medan jag knallade tillbaka till bilen insåg jag att jag glömt p-skivan när jag äntligen hittat parkeringsplats och hade bråttom. Men det hade gått bra, inten p-bot. Skönt. Körde till en annan parkeringsplats och gick till apoteket, köpte hostmedicinen och åkte hem igen.

Den tålmodiga hunden hade fortfarande inte fått någon morgonpromenad så det var lika bra att ta den när jag ändå hade ytterkläderna på. Det är ingen lång runda och inte gick vi fort. Men det var skönt att ÄNTLIGEN komma hem och kunna göra frukost.

Resten av förmiddagen gick åt till att vila och småslumra lite. Mycket välbehövligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar