lördag 24 mars 2018

Härlig lördag!

En riktigt bra dag idag. Vi har inte haft några "måsten" utan gjort det som fallit oss in och inte haft bråttom. Vi har fått en hel del saker gjorda, som verkligen behövde göras. Men det behöver jag inte orda om. Jag har tre guldkorn jag vill berätta om.

På förmiddagen upptäckte jag vårtecken här hemma. I vår ganska snötäckta trädgård har några små snödroppar vågat sig upp. De är inte stora, men de räknas ändå. Vårens budbärare!


Jonas och jag tog med oss hunden och åkte ut till jaktmarkerna för att ta en rätt rejäl promenad. Bitvis var det tungt att pulsa i snön, men på andra ställen hade den smält undan ganska mycket. Skönt att få lite puls och lite frisk luft, att vara i skogen igen, och att göra det tillsammans.Sen använde jag förra säsongens sista "färska" grönsak. Vi har haft en stor vit vintersquash liggande hela hösten och vintern. Nu tog jag hand om den. Potatisskalare räcker för att ta bort skalet - tjockare är det inte. Och ändå skyddar det fruktköttet därinnanför så väl. Det var fortfarande mjukt och fuktigt, precis som det ska vara. Jag rev det fint och hade det i en bröddeg. Det blir så saftigt och gott bröd då. Kärnorna rostade jag för att ha i musslin. Fantastisk grönsak!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar