lördag 31 mars 2018

Påsk


Påsken är ganska tidig i år. Du vet väl att det är månen som styr när påsken infaller?! Först ska det vara vårdagjämning, sen ska det vara en fullmåne, och första söndagen efter det är det påskdagen.

Av vädret att döma skulle man kunna tro att påsken i år infaller mitt i vintern. Vi har fortfarande ett rejält snötäcke och minusgrader på nätterna även om det vissa dagar är blidväder. Nu har vi faktiskt haft riktig vinter med rejält med snö i tio veckor. Men nu räcker det. Jag vill ha vår och värme! Helst nyss. Men väderprognosen talar för fortsatt vinter. Det känns som evig vinter. Och i kombination med min eviga förkylning så börjar det bli riktigt tungt. Det tär på hur jag mår i själen.


Vi firar en ganska stillsam påsk i år. Igår på långfredagen firade vi inte alls. Förresten tycker jag att engelskan har ett mycket bättre namn för där heter långfredagen Good Friday. Det säger mycket mer om vad det är och vad det innebär. För oss en fantastisk dag när Jesus tog straffet för all världens synder och öppnade vägen till Gud för oss. Frälsningens dag är verkligen en bra dag!


Idag har vi varit på kyrkogården och tänt ett ljus. Några påskliljor var det inte tal om på grund av snö och kyla. Jonas mamma skulle fyllt 85 idag. Vi hade gärna gett henne ett fång blommor, men det får bli en annan gång. Om en stund ska vi uppvakta en 50-åring. Imorgon ska vi på påskdagsgudstjänst. Och så ska vi träffa mina föräldrar. I övrigt är vi mest hemma och njuter av att vara lediga och kunna göra ingenting, eller vad vi vill.

Jag har börjat väva på en ny duk, den som jag fått beställning på. Brunt inslag gör att den blir ganska olik vår duk, även om det är samma väv. Och så vill jag skola om tomatplantorna, de behöver mer utrymme och mer jord. Problemet är att när de får större krukor tar allt mycket större plats och än kan de inte flytta ut i växthuset.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar