torsdag 8 februari 2018

Dukväv del 2: pådragning

När tankarna fått lite tid insåg jag varför varpen bråkade. Jag hade placerat skälspröten så att garnet kom ikläm mellan dem och sträckbommen. Idag flyttade jag både redkammen och skälet innan vi fortsatte dra på och nu gick det bättre. Fortfarande mycket strul, men det var nog mest effekten av att garnet spänts olika hårt igår. Det tog sin tid men nu är varpen pådragen. Och nu tycker jag färgerna ser ganska fina ut.Nästa steg är att solva och skeda. Det kommer att ta tid eftersom det är över 1500 trådar (har jag ens så många lediga solv?). I vävbeskrivningen jag utgår ifrån ska det vara två trådar i rör i en 50-sked. Jag ska ju dubbelväva och måste lista ut om jag kan ha 4 trådar i rör eller om jag ska hitta en 100-sked så jag kan ha 2 trådar i varje rör. Tar tacksamt emot ett råd här om någon vet vad som är bäst.

Övriga inlägg om denna väv:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar