lördag 24 februari 2018

Arbetslust

Det finns många dagar när jag känner att jag knappt får något gjort. Men så ibland dyker det upp en dag med arbetslust, energi och effektivitet. Då gäller det att passa på.

En kväll här i veckan tömde jag våra två frysskåp, frostade av, torkade ur och la in matvarorna igen. Det var mycket välbehövligt. Vi har talat om det länge men inte fått det att bli av. Den här kvällen tog jag två frysar när jag ändå höll på.

I den ena fanns bortåt 12 kg bär som legat där några år. Hög tid att göra något av dem. Så de fick inte följa med tillbaka in i frysen utan hamnade på bänken i köket. Det mesta var klarbär och röda vinbär, men det fanns också en del rabarber.

Och nästa kväll fanns det också energi så jag kokade saft. Mycket saft. Jag kokade i tre omgångar och det blev totalt 15-16 flaskor saft. Nu har vi så det räcker ett bra tag. Blandsaft är gott.

Och till kvällsmat blev det nykokt, ljummen kräm på det som skummats av. Kräm hör till när en kokar saft (det är sen gammalt).
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar