söndag 3 juli 2016

Hemma i trädgården igen

För mig är det en enorm rikedom att ha en trädgård och ett växthus! "Du och trädgården hör ihop" konstaterade dottern nyss.

Efter att ha varit borta en vecka är det en obeskrivlig känsla att komma hem till trädgården. Jag har idag ägnat flera timmar åt att vattna, tjuva tomater, binda upp, beskära, fixa till och organisera. Kroppen blir lite trött. Men själen får vila och återhämtar krafter.

Min trädgård är långt ifrån perfekt men den skänker mig glädje. Det växer så det knakar, en del nästan för mycket i förhållande till det utrymme de fått tilldelat. Jag antar att potatisen skulle ge större skörd om den inte stod så tätt. Somligt blir inte som jag tänkt och jag får nya lärdomar att använda nästa år. En hel del hanns aldrig med i våras, bl.a. finns det flera påsar blomfrön kvar som får vänta ett år till.

Vår vägg med klängrosor slår nog nästan rekord i år! Rabarbern är redo att skördas igen. Rädisorna, som jag sådde lite sent, ser tjocka och fina ut. Och dill har jag fått där jag inte sått, men där de fanns förra året. Massor av blivande tomater finns på våra 45 sorters plantor. Den första har börjat byta färg. Gurkorna är igång. Vi har skördat någon vecka. Idag tog jag in sex gurkor av tre olika sorter. Kanske ska jag koka gurksoppa idag.

På ena sidan av huset softar dotterns katt i skuggan. På andra sidan jagar vår hund humlor och skuggor av de fåglar som flyger över gräsmattan. Var och en njuter på sitt sätt.

Dagens gurkskörd

Gurka som kramar tomat

Köksträdgård

Rosenvägg

Smultron

En enda klase av blivande tomater

Tomater på uteplatsen

Växthuset fixat och nytjuvat

Växthuset med tomatamplar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar