fredag 22 juli 2016

Tomatsäsongen är inledd!

Vi skördar massor av gurka. Har åtta sorter och de fyra som hittils gett frukt är jättegoda. Det är Passandra, Max, Äppelgurka och Space master. Fortfarande är det alltså mer gurka än tomater. Men snart vänder det. Idag skördade jag sex sorter och de är ljuvligt goda att bara gå och småäta.

Dagens skörd

De små nere till vänster är Hundreds and thousands. Ovanför dem ligger White snapper. De orange ovala har inget namn. Till höger ligger Pendulina. I mitten en Stupice. Längst ner vår favorit - Chocolate cherry.

När jag vattnade i växthuset luktade det så gott av basilika att jag måste använda den i matlagningen. Det blev en slags röra som nog kan passa till både kött och fisk:
½ pkt fetaost
1-2 msk matlagningsyoughurt
2 tsk olivolja
lite salt
1 dl basilikablad
2-3 tomater
Mosa fetaosten med gaffel och rör ihop med youghurt, olja och salt.
Klipp basilikan smått och skär tomaterna i ganska små bitar. Rör ner och servera.

Senare på dagen när jag snabbt behövde fixa något mättande åt mannen tog jag det som fanns tillhands och gjorde följande:
pasta (250 g skruvar)
1 gul lök
2 dl förvälld svamp (stolt fjällskivling fanns i kylen)
flytande margarin
½ pkt fetaost
någon dl småtomater (sorten 100&1000 blev supergoda lite varma)
salt, vitpeppar
Koka pastan på vanligt sätt.
Fräs hackad lök i margarin och tillsätt svampen, peppra lite
Skär osten i små kuber
Häll av pastan när den är klar. Häll tillbaka den i grytan och rör i ost och tomater så osten mjuknar lite och tomatera blir varma. Rör ner svamp/lök.
Servera gärna med gurka ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar