Dagens skörd |
De små nere till vänster är Hundreds and thousands. Ovanför dem ligger White snapper. De orange ovala har inget namn. Till höger ligger Pendulina. I mitten en Stupice. Längst ner vår favorit - Chocolate cherry.
När jag vattnade i växthuset luktade det så gott av basilika att jag måste använda den i matlagningen. Det blev en slags röra som nog kan passa till både kött och fisk:
½ pkt fetaost
1-2 msk matlagningsyoughurt
2 tsk olivolja
lite salt
1 dl basilikablad
2-3 tomater
Mosa fetaosten med gaffel och rör ihop med youghurt, olja och salt.
Klipp basilikan smått och skär tomaterna i ganska små bitar. Rör ner och servera.
Senare på dagen när jag snabbt behövde fixa något mättande åt mannen tog jag det som fanns tillhands och gjorde följande:
pasta (250 g skruvar)
1 gul lök
2 dl förvälld svamp (stolt fjällskivling fanns i kylen)
flytande margarin
½ pkt fetaost
någon dl småtomater (sorten 100&1000 blev supergoda lite varma)
salt, vitpeppar
Koka pastan på vanligt sätt.
Fräs hackad lök i margarin och tillsätt svampen, peppra lite
Skär osten i små kuber
Häll av pastan när den är klar. Häll tillbaka den i grytan och rör i ost och tomater så osten mjuknar lite och tomatera blir varma. Rör ner svamp/lök.
Servera gärna med gurka ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar