torsdag 21 juli 2016

Minisemester på Västkusten dag 2

Från ett fantastiskt hus igår (Tjolöholms slott) till två andra idag: Kallbadhuset och fästningen i Varberg. 

Kallbadhuset fotade vi bara när vi gick förbi. Men snyggt är det!
 Det blåste som attan när vi gick upp mot fästningen. Men vi gick ändå runt ute på vallarna och tittade på utsikten både mot havet och mot land.

Muren och skuggan av den bildar nästan en rät linje...

Leder den här porten till himlen?

Panoramainställning:180 grader


Den lilla medeltidsträdgården innanför muren
Sen gick vi in på muséet. Mest för att prata lite med Bockstensmannen. Och förundras över hans historia, både hans död och hur han återfanns. Tack vare min magnifika kameras alla inställningar kunde jag få ganska fina foton där inne även utan blixt.


Originalkläderna!På varbergs fästning fanns också en tillfällig utställning som hette Bike Power och handlade om cyklar genom tiderna och hur de förändrat våra förutsättningar för förflyttning, semester, nya relationer mm. För att uppmärksamma oss besökare på den utställningen fanns cyklar lite här och där, och de såg ut lite hur som helst:

I vallgraven

Rullad i tjära(?) och fjärdar
På vår färd söderut åt vi lunch i Steninge. Överallt där man kan se havet är utsikten fin. Och lunchen var god.

Sen snirklade vi oss fram till Strandgården utanför Halmstad. Det är en camping, vandrarhem och lägergård där en av Jonas syskon med familj brukar tillbringa några sommarveckor. Så vi åkte för att hälsa på dem och få se det som de och andra talat så mycket om. Där var härligt. Lång sandstrand, kraftfulla vågor som rullade in, fin kyrka, trevliga lokaler (och ännu trevligare människor), annorlunda klockstapel, fräscht servicehus,många aktiviteter, god mat. Vad mera kan man önska sig? Jag förstår att de återkommer år efter år.På vägen tillbaka till vårt B&B strax söder om Falkenberg passerade vi ganska nära havet när det var tid för solnedgång. Vi stannade och njöt. Och jag fick anledning att prova ännu en kamerainställning
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar