tisdag 12 juli 2016

Planera och drömma

Att planera och förbereda tycker jag är en del av guldkanten på det man ser fram emot.
Att genomföra är så klart den största guldskatten.
Men även efteråt, när man minns, ser tillbaka, kollar på foton är ytterligare guldkant. 

På förmiddagen satt mamma och jag och räknade på en väv - hur bred vi ville ha den, hur långt det tillgängliga varpgarnet skulle räcka osv. Sen varpade jag 15 meter och ser fram emot att väva rutiga mattor på ca 80 cm bredd. Det ska bli så roligt! Vi ska sätta upp den på den gamla vävstolen (kallad Anna-Lisa efter sin förra ägare) i min källare och väva några mattor var. Mitt bekymmer är att jag inte har så mycket färdigklippta mattrasor. Jag måste helt enkelt ägna mig åt att klippa och riva i sommar (och ändå hoppas på att "låna" lite från mamma och kanske ärva/köpa från någon annan).I eftermiddag köpte Jonas och jag material till ett nytt jakttorn. Och i skogen, vid Kjells lyckor, ligger material till ett till. Hoppas det blir av att bygga och fixa lite tillsammans. Det är ju en del av förberedelserna. Att gå med röjsågen överlåter jag dock åt andra att göra. Jag kan möjligen ansluta med fikakorg ;)

Och nu i kväll sitter vi och tittar på boende och sevärdheter i Halland eftersom vi tänker oss en liten minisemester på västkusten. Jag älskar verkligen vårt hus och vår trädgård, men det är gott att åka iväg några dagar och uppleda nya saker tillsammans. Hoppas vi får fint väder, mysiga B&B, goda måltider och trevliga upplevelser. Om någon har något att rekommendera tar jag gärna emot tips!


1 kommentar:

  1. Välkommen till Norra stallarna, helgen 30-31 juli. Där kommer lite matt-trasor att finnas att köpa. O att titta på många fina trasmattor hoppas jag. har du några du vill visa, eller sälja? Hör av dig i så fall, eller kom och lämna dem. Namna dem först.
    Hälsn monika

    SvaraRadera