torsdag 1 januari 2015

2014

Gott Nytt År!!!


Jag tänkte mig en liten, och ofullständig, summering av det gångna året i form av en slags bäst-mest-sämst-lista. Den är utan rangordning, bara vad jag kommit att tänka på nu i en kvick-hast.

Årets stoltaste måste ha varit när jag sköt min råbock. Det var definitivt Jonas som var stoltast den dagen. Jag hade liksom inte riktigt tid att vara stolt just då, det kom ett par dagar senare när det gick in vad jag gjort. Vill du läsa om hur det gick till så finns ett blogginlägg om det här.

Årets sämsta är borrelian. Det har varit en tung och bitvis tråkig höst när jag inte kunnat eller orkat som jag brukar. Jag rekommenderar alltså inte borrelia, välj nåt annat om du har möjlighet.

Årets svåraste var att skiljas från stugan i Koviksnäs, den som jag haft tillgång till hela mitt liv. Nu tömde vi den, delade upp möbler, prylar och minnen mellan oss och sålde den. Även om goda minnen väger upp kändes det ändå svårt när det var dags för sista dagen stugan var vår, eller sista gången jag styrde båten ut genom kanalen och gjorde sista utflykten i skärgården. Allting har sin tid, men somligt är svårt att ta farväl av.

Årets bästa inköp  var definitivt kaminen som jag köpte för pengarna jag fick när vi sålde stugan. Rund, grå och varm står nu täljstenskaminen i vårt vardagsrum och ger oss ett mer njutbart inomhusklimat. Och jag vet att jag inte behöver frysa hemma i alla fall, det tröstar mig när jag tänker att vintern är lång.

Årets bästa händelse måste vara att jag fått nytt jobb. IKT-pedagog på fakulteten för teknik vid Linnéuniversitetet passar mig som hand i handske. Jag har jätteroligt och det är en lagom nivå på att kunna och att lära sig nya saker. Kalasnöjd!

Årets rikedom är nog allt vi odlat och ätit av här hemma: Mer gurka än något annat år. Massor av tomater som vanligt. Lök, grönkål, bönor var nya och trevliga erfarenheter för oss. Potatis satta i omgångar. Ett sånt överflöd!

Årets tjockaste måste vara rimfrosten jag såg igår när vi var ute och jagade.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar