torsdag 15 januari 2015

Små glimtar blir tillsammans ett ljus

Somliga dagar är lite tyngre än andra, även om man inte alltid kan sätta fingret på varför eller hur det blir så.
Men även de flesta av sådana dagar innehåller ljusglimtar. Och om man samlar ihop dem räcker de kanske för att bilda ett ljus. Det handlar oftast bara om att välja vad man vill fokusera på. Så därför vill jag räkna upp några av de senaste dagarnas ljusglimtar

Jag har beställt fröer. Många fröer! Det får mig att inse att ljusare dagar kommer.

Vi åkte till Sallanders hage för att titta till stugan efter den senaste (det kommer visst fler) stormen. Allt såg ut som det skulle, inte ens några grenar på tomten, och båten har det bra i sitt "garage". Det enda som vittnade om föregående storm var en plastbalja som stod på baksidan. Varifrån den kom är inte mycket lönt att spekulera i - den hade tagit en del stryk under förflyttningen så det är bara soporna som gäller för den.

Jonas och jag har letat efter keramik de senaste dagarna. Vi är ute efter något speciellt som ska vara en present. Och idag hittade vi vad vi sökte. På Lena-keramik nära korsningen Esplanaden - Norra vägen i Kalmar. Vi blev glada och nöjda. Och hoppas att det kommer att gälla mottagaren också. Det fanns så mycket fin bruks-keramik och vi fick lust att handla annat också. Hit kommer vi att komma tillbaka.

Och när vi ändå var i Kalmar tog vi en fika på Ekelunds. Det är så sällan vi går på kondis så det blev en guldstund. Jag njöt verkligen mer av sällskapet och av pausen tillsammans än av bakelsen. Men den var också god.


Det känns så bra på jobbet. De senaste dagarna har jag verkligen haft jättemycket att göra. Men det jag gjort har funkat och blivit bra. Jag känner att jag gör skillnad för lärarna, att jag gör nytta. Det är en go känsla.

Långsamt och lite i taget håller jag på att städa undan julen (nu är det bara granen kvar). Och idag har jag pyntat och fixat lite. Ja, vi borde kanske ha städat först men nu blev det inte så. Det blev pynt först den här gången. Dukar med lite vårkänsla och ett jättefång tulpaner - det är ju tydligen tulpanens dag idag - så mycket mer behövs inte för att skapa en helt annan känsla än den som gällt senaste månaden. En del julblommor finns kvar. Amaryllisarna är så jättefina och det är verkligen en blomma jag är svag för. Men nu har jag arrangerat om dem lite och fräschat till.

Och väven går framåt. Efter mycket om och men, många bekymmer och en hel radda strul hoppas jag nu att det ska funka bättre efter den senaste korrigeringen, som Jonas bidrog med. Och även om väven bråkat med mig hela tiden så blir slutresultatet snyggt. 

Jag är en mycket lycklig människa!
Fast nu måste jag ge mig ut i regnet med hunden. Det är inte min favoritaktivitet...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar