måndag 12 januari 2015

Tiden går

Tre saker har jag gjort i eftermiddag som påminner mig om tidens gång:

Vi har samlat ihop julpynt och röda dukar och plockar undan dem till nästa år. Fast den nyss började är julen över för den här gången. Det går väl som vanligt fort innan det är dags att ta fram stjärnorna och ljusen igen. Granen är så fin så den låter vi faktiskt stå kvar några dagar till - det är ju faktiskt inte tjugondag knut idag...

Dottern och jag satt och tittade igenom en bunt gamla linnehanddukar som tidigare generationers kvinnor vävt. Det känns som en rikedom att sådana saker går i arv. De är så vackra och de håller mycket mer än en nutida frottéhandduk.

Sen avslutade jag kvällen med att lägga en beställning på fröer. Ja, det blev för mycket så klart. Men jag har svårt att avstå. Det är ju så många blommor och grönsaker man vill ha. Nu ser jag fram emot att få så. Jag ska börja med chili, de tar tid på sig att bli stora. Snart är det dags.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar