onsdag 28 januari 2015

Säsongsskifte

Jaktsäsongen går mot sitt slut.
Vi jagar bara klövvilt och sista dagen för det är 31 januari, alltså nu på lördag. Så på lördag blir det självklart jakt. Och Jonas funderar redan på var vi ska släppa hundarna och var vi ska passa. Vi får väl se hur det blir. 
Och fram till lördag gäller det att utnyttja de tillfällen som bjuds. Jonas var ute en runda igår. Jag släppte hunden och gick en sväng med bössan på ryggen idag. Inte ett djur! Och knappt ens ett spår! Nästan så man kan tro att de vet, att om de bara håller sig undan några dagar till så är det lugnt i ett halvår sen. Man kan ju undra...
Men jag fick en trevlig promenad i skogen (och dagens träningspass på köpet). Hunden fick springa och blöta ner sig och var nöjd och glad hon med. Jag gick söderut på Jannes väg, passerade nya Limpan-tornet och när jag kom till Daisys torn vek jag in i skogen och pulsade obanad terräng tills jag kom ut på Mariannes väg. Den är knappt ens en traktorväg längre, snarare en dubbelfilig stig med vissa hinder. Men jag gillar att gå där, det är så fin skog. Genom träden skymtade jag Norråkern och utan att se, visste jag att Jims torn också låg där lite längre bort. Så ut på Iåsavägen en bit innan jag var tillbaka vid bilen. Blöt både utifrån och inifrån, men nöjd. Körde omvägen förbi Saabstolen på vägen hem.

Och idag har jag (äntligen) startat årets odlingssäsong.
Chilifröna har kommit i jorden. Förra året hade jag massor av chilisorter och fick mer frukt än vi behövde. Idag lyckades jag faktiskt begränsa mig. Jag sådde två gamla favoriter: vår vanliga röda chili och en gul sort vi fått från Serbien. Den starkaste från förra året - Monkey Face - fick vara med igen. Och vanlig röd paprika. Sen hade jag en kruka kvar så då petade jag ner ett par frön Little Elf också. Det var sensationellt nog allt!
Jag kommer inte att kunna begränsa mig så när det gäller tomater! Där har jag inga hämningar! Och redan har jag bra många fler sorters frö än jag hade förra året. Växthuset kommer att bli proppfullt (och där måste ett antal gurksorter också få plats) och det blir tomater på friland både här och där.
Jaja, det tar vi en annan dag. Idag är jag nöjd över att jag sått chili. Och över att det blev så få sorter.

En del av förra årets chili-skörd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar