tisdag 6 januari 2015

Förberedelser och nya planer

Jag håller på att sätta upp en väv. Det är så roligt!
Jag har dragit ut på den glädjen länge nu, och sugit på karamellen.
Det är ett bra tag sen jag varpade. Då fick jag inviga den nya varpan som mannen konstruerat efter min önskan, den funkar rätt bra men kan nog förbättras lite till innan nästa gång.
Och nu de senaste dagarna har jag förskedat, dragit på väven, solvat och skedat. Och idag har jag knutit fram och bundit upp trampor och lattor.
Så nu är allt klart. Dags för start. Mmmm.

Visst är det nåt speciellt med ögonblicket innan man gör något man sett fram emot!

Så jag väntar någon dag till med de första inslagen.

Vad jag ska väva?! Jo, det ska bli "duotabletter" eller vad heter det med en löpare man lägger på "fel ledd" över ett matbord så den blir tablett för två som sitter mitt emot varann. Jag har hämtat inspiration från Astas duk månadens väv – oktober 2012 på www.riksvav.se men ändrat kvalité, färg och bredd. Vi får se hur det blir.

Och så, innan jag ens börjat väva, låg jag och tänkte ut vad jag ska väva nästa gång. Det kommer att bli en sjal åt mig själv i ett tunt lilaaktigt garn med några ränder av guld i varpen. Och så några bårder rosengång i inslaget. Tvinnad frans får avsluta. Ser redan fram emot det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar