onsdag 17 augusti 2022

Två handskar och en keps

Jonas och jag satt och pratade. På skoj sa jag att jag funderade på att börja väva, för jag hade hört att det var en trevlig hobby. Han hakade genast på och uppmanade mig att skaffa sådär 7 - 8 vävstolar för han trodde vävning skulle passa mig som handen i handsken. Men han varnade mig samtidigt, för att just vävning är nog en handske som man aldrig kan få av sig när den väl kommit på. 

Sen fortsatte han med att rekommendera jakt. Han visste minsann av egen erfarenhet hur bra det var. Och det skulle passa mig perfekt. Som en keps, sa han och höll handen som en skärm över ögonen.

Om jag dessutom började odla också så skulle det passa mig som en handske på den andra handen. Då skulle det bli liksom fullkomnat menade han. "Två handskar och en keps! Wow vilken kvinna! Det är min fru det!"

Han är lite rolig min man. Men jag tyckte det var en trevlig bild som faktiskt säger något om mig, och som pekar på att mina hobbys kanske ändå hör ihop med varann. I alla fall hör de ihop med mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar