tisdag 23 augusti 2022

Solfjäder

Det har tagit lite tid att sätta upp den senaste väven och det beror nog på att det varit sommar och fint väder och så mycket annat jag velat göra, samt på att belysningen är begränsad i lillstugan i väntan på elektriker. 

Men nu är den färdig att vävas på. Nästan i alla fall.

Det är vitt bomullsgarn i varpen, ungefär som tjockleken på 22/2 och med några lite grövre trådar på jämna avstånd. Jag har solvat den så att jag ska kunna väva rutigt så som det oblekta tyget jag sydde en klänning av. 

Men primärt ska jag väva tuskaft i en solfjäders-vävsked. Jag har monterat konstruktionen som hör till och som krävs för att enkelt kunna höja och sänka slagbommen. Men det måste finjusteras lite innan jag kan börja väva på riktigt.  
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar