fredag 26 augusti 2022

Djuren i skogen

Ryggsäcken var välpackad. Där fanns prylar både för bockjakt och för vildsvinsjakt. Jag satte mig i tornet vid tallen, i östra delen av Markalyckan. Vindriktningen var inte perfekt, men ibland verkar det inte påverka djuren och dessutom skulle det säkert mojna lite. 

Ganska tidigt fick jag "sällskap" av tre runda harar. De hoppade runt och såg ut att leka, men kanske grälade de om det saftigaste gräset. Vad vet jag?! Senare på kvällen fick de sällskap och till slut var de fem-sex stycken. Men hare var jag inte ute efter att jaga. 

Ungefär vid solnedgången klev ett rådjur ut till vänster om tornet. Den upptäckte mig och brakade in i skogen igen irriterat skällande. Jag lockade på den ett par gånger, men så lättlurad var den inte. 

När mörkret kommit prasslade det en bit bort, och en grävling rultade iväg bort från mig och försvann in i vegetationen. 

Jag började fundera på att åka hem när jag fick höra ett svagt visslande/pipande ljud som jag inte kände igen. I värmekikaren såg jag två djur komma rusande i fällans hela längdriktning. Värmekikaren ger en otydlig bild och jag fick inte in dem i kikarsiktet så jag vet fortfarande inte vad det var för djur. Men kanske två rådjur, för de kan ju ge ifrån sig ett slags pip. 

Sent på kvällen kom han ändå fram - den snygga råbocken som håller till i området. Jag fick nöja mig med att sikta på honom för tiden för rådjursjakt var slut för flera timmar sedan. 

Större delen av kvällen satt jag alltså där och tittade på harar. Inga myggor hördes. Och inga fåglar. Men syrsorna spelade ihärdigt från alla håll och kanter. Och slutligen åkte jag tomhänt hem efter ännu en fin jaktkväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar