torsdag 11 augusti 2022

Grönsakssalt

Hittills har jag gjort grönsakssalt genom att mixa en massa grönsaker och örter med salt till en slabbig röra som jag hällt ut på en plåt och fått stå i ugnen läääänge med luckan på glänt för att torka. Och sen har jag mixat alltihopa igen till ett pulver.

I år testade jag ett annat sätt. Jag mixade inte utan bara la in alltihop på en plåt. Eftersom det inte var så kompakt torkade det mycket snabbare. Men jag spillde och slösade bort en del när jag bröt sönder de torra grönsakerna för att få ner dem i mixern.

Nästa gång ska jag göra ett mellanting. Torka utan att mixa, men först dela allt i bitar som går ner i mixern. 


Det här saltet består av ett par dl salt, lökblast, dillstjälkar, kålblad, rädisa och kanske en del annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar