En av de senaste jättevarma dagarna åt vi sallad * 3 till lunch. Det blev precis lagom.
1.
En stor röd polkabeta skar jag i klyftor och kokade i lättsaltat vatten till den var nästan mjuk. Sen spolade jag klyftorna i kallt vatten och drog av skalet. På ett fat la jag upp dem och en fetaost skuren i bitar. Över det ringlade jag en marinad av
En pytteliten purjolök skuren i småbitar
En halv dl matolja
En handfull hasselnötter som jag rostat i torr stekpanna och gnuggat av skalet på, och sen grovhackat
Ett par matskedar honung (jag använde rökt honung)
2.
Ett par tomater skurna i tjocka skivor, med grönsakssalt och finklippt basilika och lite olivolja.
3.
Några äpplen (med skalet kvar) skurna i bitar, generöst med kålblad (denna gången savoy), torr-rostade solroskärnor, russin blandas med olivolja och koncentrerad fläderblomssaft.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar