söndag 28 augusti 2022

Eftervärme

Jag går omkring och är så glad från igår. Ett slags eftervärme i hjärtat. Jag tänker tillbaka och gläds om igen över Vävarens dag som anordnades i Oskarshamn av Sydostvävarna. 

Det fanns så många leenden och glada ögon. Vi vävtanter är nog ett särskilt släkte på det sättet. Det är alltid så positivt att mötas. Och nu har jag varit med i sydostvävarna några år och träffat och lärt känna en del. Så nu finns det en igenkänningens glädje också. 

Första timmen stod jag i entrén och det bara vällde in besökare. En bra bit över hundra personer som inte var medlemmar dök upp under den timmen. Jag hade nog väntat mig att det mest skulle vara "internt" och med flertalet sydostvävare. Men det blev helt tvärt om. Och jättekul att flera valde att gå med i föreningen tack vare det här evenemanget.

Föredraget om Judits vävar uppskattade jag. Jag har ju hört om det förut, men tycker ändå det är intressant. Och nu fyllde Eva på med sina erfarenheter av att ha provat att väva några av uppsättningarna. Det är något jag också hoppas göra. Någon gång...

När jag tog paus och satte mig med en kopp kaffe fick jag oväntat och väldigt trevligt sällskap. En annan kvinna som skulle fika ensam frågade om hon kunde sitta med mig. Vi hade så mycket att prata om och dela tankar kring att jag glömde mitt nästa åtagande och kom försent. Tack Kajsa-Lena för den härliga stunden.

Min rutiga hemvävda och hemsydda klänning fanns med på Mönstervävarnas utställning. Och jag fick så mycket beröm och positiva kommentarer om den. Verkligen roligt! Jag är ju själv nöjd med den och nu kunde jag också känna mig stolt. Idén med virkad spets i sidorna kom ju till för att ge lite mer vidd i kjolen, och den detaljen var det många som tittade extra på och gillade. Och det där att färgen varierar lite (på grund av att jag slagit lite olika hårt) var det någon som tyckte var fint. Tack alla för alla uppskattande kommentarer. De gladde mig oerhört.

Mina inköp är jag väldigt glad åt. Jag köpte ett par örhängen i form av små röda garnhärvor. Och så en del loppisinköp till låga priser: några vävskedar, lite stickgarn till mina barn och en liten vävstol för småvävar och/eller provvävar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar