tisdag 31 maj 2022

Kvällspromenad

När dagsregnet upphört och kvällen kommit gick jag en promenad i den sköna luften. 

Tänkte att jag kanske skulle få se rådjur någonstans. Först spanade jag av grannens åkrar men där syntes inga djur. Sen följde jag vägen åt andra hållet och där fick jag se dem. Först ett på norra sidan av vägen. Vi tittade på varann ett ögonblick innan den sprang undan. Lite senare en bock söder om mig. Den skällde högljutt när den gav sig iväg. Jag fortsatte uppför backen och svängde in på grusvägen för att gå hemåt. Det första rådjuret skulle kunna vara i närheten så jag försökte smyga.

Att gå på en grusväg sker ju sällan ljudlöst och jag förväntade mig inte att få se några fler djur. Men när jag närmade mig den lilla lyckan och kikade mellan grenarna så såg jag dem. Minst fem halvstora och stora vildsvin betade på andra sidan stenmuren. Inte alls långt ifrån mig. Jag förundrades över att ha kommit dem så nära utan att bli upptäckt. Så anade någon oråd och grymtade till, och genast rusade alla iväg till den skyddande skogen. Jag upptäckte också ett slukhål i asfalten framför vårt hus. Inte stort (än) men djupt. Det behöver nog inte köra många bilar där förrän det är ett rejält hål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar