torsdag 19 maj 2022

Att spara på upplevelser och fånga intrycken i flykten

Som vanligt hinner jag inte njuta av allt som händer i naturen under våren. Och jag hinner heller inte med allt "vårbruk" på gården som jag skulle vilja. Tiden går så fort, och allt utvecklas så fort. Knappt har jag hunnit upptäcka knopparna förrän de blommat över. 

Jag hörde talas om någon som tog semester på våren - en vecka eller två - för att hinna så, odla och fixa, samt hinna uppleva blommor, dofter och djur. Och någon annan som påbörjade sin pension på våren för att hinna uppleva den just när situationen var ny och tiden inte fyllts med andra aktiviteter än jobb. Båda delarna låter som ganska vettiga idéer. 

Det här är nog en upplevelse och frustration, jag delar med många. Mitt "knep" är att plocka fram mobilen och ta ett par foton så fort jag får ögonen på något vackert eller överraskande. Det är mitt sätt att liksom upptäcka det, och att kunna titta lite noggrannare på det i efterhand. Framåt kvällen när jag bloggar t.ex.

Så här kommer några av de senaste dagarnas ljuvligheter i naturen här hos oss. Notera hur ALLT är prickigt av frömjöl!

Nyckelpigor

Styvmorsviol

Smörblomma


Smultronsäsongen är inledd

Röda vinbär

Vildapel?

Grönsaksfly.
Om jag vetat att det var en sådan hade jag tagit bort den ur växthuset.
Dess larver är hemskt glupska och förtjusta i tomater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar