måndag 9 maj 2022

Textildag

Mönstervävarna är ett nätverk av väverskor som jag är en del av. En måndag i månaden tar jag ledigt från jobbet för att träffa de andra i några timmar när vi pratar vävning, inspireras och delar tips och tankar med varann. När jag kommer hem är jag helt uppfylld av lust att väva så det ägnar jag resten av dagen åt. Det känns som en väldigt lyxig möjlighet att få sådana dagar ibland.

Idag pratade vi bl.a. om våffelvävar så när jag kom hem tog jag tag i min egen våffelväv. Den har fått vila ett par veckor för den gjorde mig besviken för jag var inte beredd på att den skulle krympa så mycket i tvätten. Men nu har jag förlikat mig med tanken på att den inte blir så stora badlakan som jag tänkt. Inspirerad av naturens grönska just nu valde jag ett grönt inslag till min gröna varp. 


Dagens värdinna hade en busig, tokrolig och fin matta i hallen. Rosengång och ryaknutar i starka färger. En matta att bli glad av! Och precis innanför dörren låg en helt annan matta - lågmäld och rejäl, men även den värd uppmärksamhet.Några olika handdukar. Först en sobert samstämd färgskala, med en liten busig ruta. Sen fyra likadana (halva i tuskaft och halva i panama) fast i olika färger. Och med hanken fastsatt på ett trevligt sätt. 
Min textildag avslutade jag med att spinna lite på mitt lingarn av blånor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar